• TENERIFE
  • GRAN CANARIA
  • LANZAROTE
  • FUERTEVENTURA
  • LA PALMA
  • LA GOMERA
  • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

HISTORIALLISESTI ELVYTTÄVIÄ

Jo kreikkalaisten ajoista lähtien Kanariansaaret on tunnettu niiden ilmaston terveyttä edistävistä ominaisuuksista ja parantavista vaikutuksista.

1600-luvulta lähtien kuuluisien tutkimusmatkailijoiden ja luonnontutkijoiden kuten William Dampier, Nicolás Baudin, James Cook tai Alexander von Humboldt johtamilla matkoilla pysyähdyttiin saarilla, ja ne edesauttoivat lopullisesti saarten keuhko- ja muista sairauksia parantavien vaikutusten tunnetuksi tekemisen leviämistä.1700-luvulla lääkäri ja luonnontutkija William Anderson kirjoitti James Cook kolmanteen matkaan osallistuneen "Resolution"- fregatin kannella saarilla käyntinsä jälkeen: "ilma ja ilmasto ovat erittäin terveelliset ja erityisen sopivat sairauksien, kuten esimerkiksi tuberkuloosin lievittämiseen” ja hän kehoitti lääkäreitä suosittelemaan potilailleen matkaa Kanariansaarille.

Myöhemmin myöskin lääkäri John White toi samoin esiin Kanariansaarten ilmaston ainutlaatuisia etuja: “En tunne yhtään paremmin sairaiden toipumiselle sopivaa ilmastoa”

Näitä ensimmäisiä Kanariansaarten ilmaston ylistäjiä seurasivat lääkärit Euroopan eri puolilta. He alkoivat suositella Kanariansaaria merivesikylpyihin sekä merituulien etuja hyödyntäviä ja ulkoilmaan perustuvia terapioita. Heidän suosituksiensa johdosta 1800-luvun lopulla jo tuhannet matkailijat kävivät saarilla parantamassa tai lievittämässä reuma-, iho- ja erityisesti keuhkosairauksiaan. Kanariansaarista oli tullut poikkeuksellinen, elvyttävä kohde, jossa luonnonelementtien terapeuttisia ominaisuuksia hyödyntäviä erilaisia hoitoja käytettiin fyysiseen ja henkiseen uudistumiseen.

Lisääntyvän kysynnän ansioista saarille ilmestyvät ensimmäiset terveydenhoitoon erikoistuneet hotellit. Ne olivat korkealuokkaisia laitoksia, jotka loivat pohjan myöhemmälle matkailun kehittymiselle ja edelsivät eräitä Euroopan parhaita nykyisin Kanarian saariryhmällä siajitsevia resortteja ja hotelleja. Ensimmäinen niistä oli Valle de la Orotavan Sanatorium, joka aukaistiin 12. syyskuuta 1886. Pian sen jälkeen sitä seurasivat Puerto de la Cruzin Taoro-hotelli sekä Santa Catalina -hotelli Las Palmas de Gran Canarialla.

Nykypäivänä matkailijat kaikkialta maailmasta käyvät Kanarialla elpymässä. Sen leudot lämpötilat ja sen erityisen pitkä valoinen aika, puhdas meri-ilma, sen vedet ja kaikki luonnonresurssit tekevät siitä hyvänolon paratiisin.

El mejor clima del mundo
El mejor clima del mundo
TARKKAILE MAAILMANKAIKKEUTTA

KIRKKAAT TAIVAAT

TULE TARKKAILEMAAN
El mejor clima del mundo
MIELIPIDE

ASIANTUNTIJAN

KATSO HAASTATTELU

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: